MUZIEK

Zou je graag een instrument bespelen?
Is zingen je passie?

  

Graad 1 (NIEUW!)

de eerste graad  is er voor onze allerkleinsten, voor 6-en 7 jarigen en duurt 2 jaar.

gedurende 1 uur per week leren de kinderen spelenderwijs kennis maken met de wondere wereld van muziek en de instrumenten.

 

Graad 2

vanaf 8 jaar, duurt 4 jaar en kent 3 wekelijkse lestijden.

Dit is ook het startpunt voor volwassenen. Voor hen telt dit traject 3 jaar.

Na de muziekinitiatie ben je klaar voor het muzieklab. Het lab bestaat uit twee grote luiken; een algemeen cultureel vormend luik en een luik groepsmusiceren, waar je met je stem of met verschillende instrumenten samen leert musiceren.

Het derde wekelijkse lesmoment is het instrument, waar je individueel gecoacht wordt door een professionele muzikant.

 

Graad 3

De derde graad loopt over een periode van 3 jaar en kent 3 wekelijkse lesmomenten.

Muzikale en culturele vorming is het algemeen vormend vak, toegespitst op jouw studierichting. Dit volg je 1 uur per week.

ipv mcv kan ook gekozen worden voor muziektheorie of compositie, in overleg met de leerkracht)

Instrument naar keuze, ook 1 uur per week.-

Groepsmusiceren vocaal/instrumentaal, 1 uur per week. Hiervoor kan je terecht bij het koor, (pré-) orkest, één van onze  kamermuziekensembles, het ensemble oude muziek of het hedendaags ensemble (in overleg met leerkracht)

ipv groepsmusiceren kan ook na overleg met leerkracht gekozen worden voor begeleidingpraktijk (enkel voor klavierinstrumenten en gitaar)

 

Graad 4

Deze laatste graad duurt 3 jaar en kent 2 wekelijkse lestijden.. In de 4e graad wordt een onderscheid gemaakt tussen vertolkend muzikant(1 uur instrument en 1 uur keuzevak) , waarbij de nadruk op het uitvoerende wordt gelegd,  en creërend muzikant die zich meer richt op het creëren

  

KORTLOPENDE STUDIERICHTINGEN

 

SPECIALISATIE

Tijdens of na het volgen van de vierde graad kan de leerling opteren voor een specialisatie.( 2 jaar,2u/week.) De leerling kan hier 2 vakken kiezen uit het ganse aanbod van het domein klassiek. Voor het volgen van deze opleiding heb je de goedkeuring van de directie nodig.

 

Muziekcultuur

Een kortlopend traject, toegankelijk voor iedereen. cursisten hebben geen voorkennis nodig om bij ons deze studierichting te volgen.

Leer écht luisteren naar muziek, en leer het verhaal achter de klanken.

 

Muziekgeschiedenis

Een kortlopend traject, toegankelijk voor iedereen. cursisten hebben geen voorkennis nodig om bij ons deze studierichting te volgen.

Maak van dichtbij kennis met de muzikale geniën van vroeger tot nu.